Sikkerhetsmåneden (oktober) 2020

FOR DELTAKERNE I SIKRESIDENSAMARBEIDET

Sikkerhetsmåneden 2020

Mange har ekstra fokus på sikkerhet i oktober som er nasjonal sikkerhetsmåned. Det er opprinnelig informasonssikkerhet som er tema i oktober, men sikkerhetsmåneden kan også brukes til å ha fokus på andre sikkerhetstemaer.

Personvernspill ferdig til bruk i sikkerhetsmåneden oktober 2020

Trenger ansatte hos dere mer kunnskap om personvern? Liker de å konkurrere? 

Vi lager et kunnskapsspill som gir ansatte grunnleggende opplæring i personvern.

I tillegg er det en rekke egne moduler for forskere og studenter som skal skrive oppgaver, en for HR-ansatte og en om personvern i forbindelse med undervisning.
Mer informasjon om personvernspillet, hva det vil koste å spille og hvordan man melder seg på kommer etterhvert.

Webinar mandag 31.august kl 10.00-11.00 om bruk av personvernspillet i sikkerhetsmåneden 2020. Sett av datoen i kalenderen nå, påmelding kommer senere.

E-læringskurs

Alle som er med i sikresidensamarbeidet har tilgang til e-læringsplattformen fra Junglemap, for bruk til sikkerhetsopplæring. Det betyr at dere kan:

 • tilpasse og distribuere alle kurs som er laget av sikresiden.no 
 • tilpasse og distribuere standardkurs innen informasjonssikkerhet og personvern som er laget av Jungelmap
 • lage og distribuere egne kurs innen sikkerhet, dvs. temaer som finnes på sikresiden.no f.eks. smittevern eller forskningsetikk
 • tilpasse og distribuere kurs innen sikkerhet som er utviklet og delt av andre virksomheter i sikresidensamarbeidet

Hvis dere vil bruke Junglemap på andre fagområder (f.eks HR eller økonomiopplæring), så er det utenfor avtalen sikresiden.no har med Junglemap, og dere må kontakte Jungelmap direkte. Har du spørsmål angående bruk av. e-læringsplattformen til Jungelmap, kontakt post@sikresiden.no

Til sikkerhetsmåneden i 2019 lagde vi et e-læringskurs for studenter og ansatte basert på NTNUs risikovurdering for hvilke emner det trengs opplæring innen informasonssikkerhet. Disse modulene er fremedeles aktuell og kan brukes i sikkerhetsmåneden. De vil bli gjennomgått av informasonssikkerhetsredaksjonen og eventuelt justert noe før sikkerhetsmåneden 2020.

Norsis tilbyr som vanlig en opplæringspakke hvis dere ønsker å kjøpe den, man også bestille foredrag ifbm nasjonal sikkkerhetsmåned

Historikk: --------------sikkerhetsmåneden 2019------------------------

Her er materiellet som sikresiden.no tilbød til bruk i sikkerhetsmåneden 2019

Informasjon om sikkerhetsmåneden 2019 (sendt til alle deltakere i sikresiden.no-samarbeidet i slutten av august)

Sikresiden.no er bronsesponsor for nasjonal sikkerhetsmåned. Dere kan bruke filmene til Norsis fritt og bestille rimelige plakater fra Norsis med egen logo (betaler kun for trykking og frakt).

Vi har utarbeidet nytt promoteringmateriell for sikresiden.no. Det er laget maler som dere kan trykke opp selv med egen logo (rollups, klistremerker, plakater, kort, og merch som godteri og kameradeksel). Dette er lagt ut på materiell på hamburgermenyen.

I år har. vi også laget innhold for sosiale medier i sikkerhetsmåneden. Temaet er informasjonssikkerhet, og det er basert på noe av kjernebudskapet fra elæringene under. Innholdet er ment for stories på Instagram og dere kan publisere det selv i egne kanaler. Her finner du oppskrift på hvordan du går frem for å publisereInnholdet er tilgjengeliggjort her.  

Elæringskurs
Her kan dere se e-læringskurset som sikresiden.no (informasjonssikkerhetsredaksjonen) har laget til sikkerhetsmåneden 2019. Representanter fra UiO CERT og digital sikkerhet ved NTNU har bidratt i samarbeid med Junglemap. Modulene kan distribueres som kurs fra virksomhetens eget Junglemap-domene eller de kan lenkes opp fra andre e-læringsverktøy, intranett etc. Kurset er oversatt til engelsk. Kurset kan brukes som det er, eller tilpasses egen virksomhet. For alle som er med i sikresiden.no-samarbeidet er Junglemapplattformen gratis til bruk i sikkerhetsopplæring. Vi har laget en liten elæringsleksjon om hvordan du tar i bruk Junglemapplattformen.

 1. Sju enkle sikkerhetsregler alle kan følge
 2. Trusselbildet er reelt 
 3. Klassifiser informasjon riktig
 4. Så enkelt lager du sikre passord
 5. Vær skeptisk til lenker og vedlegg i eposter
 6. Slik sikrer du deg på reise
 7. Husk å si fra!

Plakater fra Norsis 
Plakatene er i størrelsen A1. De omhandler temaer innen informasjonssikkerhet.

Bestilling (to trinn):
1. send e-post til anne@norsis.no og si at dere vil bestille plakater og er deltakere i sikresiden-samarbeidet. Legg ved virksomhetens logo.
2. gå til https://norsis.no/nettbutikk/produktkategori/plakater/ og bestill de plakatene dere ønsker. Bestill i god tid, siste frist for bestilling er mandag 23.09 hvis de skal være framme til 1.oktober. 

Priser (ex mva.):
Siden sikresiden.no er bronsesponsor får dere en rimeligere faktura enn prisene som er oppgitt i nettbutikken, dere betaler kun for trykking og frakt. Trykkeriet fakturerer dere direkte:
1 stk A1   kr 125,- pr stk
5 stk A1   kr 80,- pr stk
10 stk A1  kr 60,- pr stk
25 stk A1  kr 45,- pr stk
50 stk A1  kr 35,- pr stk
+ fraktkostnader avhenger av vekt, det blir vanligvis mellom 150-300kr.

Filmer fra Norsis
Norsis har gjennom årene laget en rekke filmer som dere kan bruke fritt.  Fire av dem er nye av året.

Totrinns bekreftelse(2019)
Arbeid på farten(2019)
God tilkoblet morgen(2019)
Glemt noe?  (2019)
Det farligste på nettet er deg selv(2012)
Med tillit som våpen(2016)
Du bruker ikke samme børste over alt( 2014)
Verdivurdering(2014)
Sosiale medier(2014)
Å dele informasjon (Enisafilm)(2014)
Thank you Karianne(2014)

De som heller vil kjøpe opplæringspakken fra NorSIS bestiller denne selv.